Terug bij digitaal!!

Toen ik tien jaar terug na het uitgeven van mijn Wadden-boek al mijn digitale apparatuur op Marktplaats zette om me volledig te wijden aan de analoge fotografie had ik niet kunnen denken dat ik tien jaar later weer terug op het digitale nest zou keren. En toch is dat precies wat er is gebeurd. Ook nu weer alles op Marktplaats gezet en alles verkocht. De analoge middenformaat camera’s, ontwikkelspullen, chemicaliën en natuurlijk de fotorolletjes. Tijdens een paar dagen Eemshaven en Noord-Groningen afgelopen winter met zowel een analoge middenformaat camera als een oude Canon 5d (classic) kwam ik erachter dat ik veel meer plezier had met de 5d dan met het analoge spul. Man, wat een gedoe! Er zijn zoveel manieren waarop een foto kan mislukken op de analoge wijze. Bij het fotograferen, het ontwikkelen en het afdrukken. Ik kwam er plotseling achter dat ik met de 5d precies die foto’s kon maken die ik wilde en in mijn hoofd had. Door dat inzicht was het analoge avontuur voorbij. Ik heb veel geleerd, maar het eindresultaat telt voor mij nu toch het meeste. Vaarwel analoge fotografie!

Using Format