Altijd Wad van Martijn Doorn

Op 9 juni verscheen de dichtbundel ALTIJD WAD, van Martijn Doorn bij uitgeverij Palmslag. Martijn is een fysiotherapie- en nu dus ook schrijfcollega. In de pauzes op Maartenshof hebben we het regelmatig over creativiteit, beeldende kunst en poëzie. 

‘Wat komt de tijd toch doen als de ochtend mij al zo gelukkig maakt.’ Het zijn de wind, de klei, het leven en de horizon van het wad en het Groninger land die dit gevoel van geluk prikkelen. In de dichtbundel ALTIJD WAD neemt Martijn Doorn je mee in een rijkdom van openheid. Een wereld die je dwingt ook jezelf een beetje meer te openen.

Ieder gedicht raakt een diepe verbondenheid met de weidsheid. Dat is de basis die je voelt in deze bundel. Verwonder je over het Hoogeland, de Dollard, Schiermonnikoog en de luchten van het Lauwersmeergebied. Het land van de Wadden, met al haar randen en randjes.

Een kolfje naar mijn hand dus! Ik was dan ook zeer vereerd dat Martijn mij vroeg een coverfoto voor deze dichtbundel te maken. Dat kon ik natuurlijk niet weigeren! 

Ervaar poëzie als manier om het leven te ontdekken. Om verhalen te voelen. Laat je verrassen. Er is altijd wad.

De dichtbundel is te koop in elke boekwinkel, maar is ook via mij aan te schaffen.


Using Format