Canon EOS 300

Mijn nieuw aanwinst!

Op Koningsdag kocht ik voor €20,- twee camera’s en vijf oude lenzen. Alles in één koop. Een spreekwoordelijk koopje dus. Één van die camera’s was de Canon EOS 300. Een superlicht cameraatje en de laatste filmcamera van Canon voordat het digitale tijdperk losbarstte. Je kunt dus zeggen dat alle analoge ervaring van Canon in die ene laatste camera zit. Daarom is het des te verwonderlijk dat je ze nu voor een paar euro kunt kopen. Op Marktplaats kocht ik er namelijk nog eentje, die onberispelijk was, voor €5,-. Dan kan ik hem nog eens laten vallen. 

Op de Veluwe, op jacht naar de wolf heb ik die camera’s uitgebreid gebruikt en ben ik er verliefd op geworden. Het gebruiksgemak, het lichte gewicht en het feit dat ik alle m42 lenzen er op kan gebruiken maken dat het nu mijn analoge lievelingscamera is. 

De enige nadelen zijn dat het relatief dure batterijen gebruikt. Namelijk twee CR2 batterijen (€10-) en dat hij bij de laatste foto de film helemaal in de cassette terugspoelt. Ik heb er liever een eindje uit zodat ik de cassette niet hoef te mollen bij het opspoelen. (Wordt een technisch verhaal nu😀). En je moet natuurlijk handmatig scherpstellen, maar dat vind ik geen probleem en daarbij heb ik geen moeite met wazige foto’s😂

Al met al een zeer perfecte camera die ik nu vaker pak dan mijn duurdere EOS 30.


Using Format